Obiective turistice
Florestiul Ecumenic - Straveche Vatra Istorica si Ecumenica
POZE
Cetatea Fetei (Cetatea Floreşti) a fost o cetate construită în apropiere de localitatea Floreşti, lângă municipiul Cluj-Napoca, si este cel mai vechi monument istoric de pe teritoriul comunei.
Cetatea a fost construită de către episcopii Transilvaniei în anul 1241, drept punct de pază şi observaţie în faţa invaziilor tătarilor. Cetatea a fost dărâmată în 1437, în perioada răscoalei ţărăneşti de la Bobâlna. În clipa de faţă mai există doar o serie de ruine şi o gaură de puţ din care porneşte un tunel subteran, blocat la câţiva metri de o poartă din fier. Conform unei legende locale, din acel loc ar porni un tunel care leagă cetatea de biserica Sfântul Mihail din Cluj-Napoca. Acest fapt nu a fost însă confirmat de arheologi
Numele cetăţii provine dintr-o legendă locală: se spune că în timpul invaziilor tătare o fată din sat a fost prinsă de tătari şi în ciuda torturilor nu a dezvăluit locul în care se ascunseseră oamenii din sat. În amintirea sa cetatea a fost denumită Cetatea Fetei
În 2004 ANL a construit în zonă un cartier de locuinţe, care a fost denumit Cartierul Cetatea Fetei.
Bustul lui Gheorghe Sincai, opera sculptorului Virgil Fulea, dezvelit in anul
1978 cu ocazia implinirii a 200 de ani de la infiintarea primei scoli in limba romana in satul Floresti.
Monumentul Eroilor, amplasat in mijlocul satului Floresti, ridicat in anul 1925 din initiativa directorului scolii de atunci, Ioachim Pop, in memoria soldatilor din comuna Floresti cazuti la datorie in primul razboi mondial.
Biserica Romano-Catolica din Floresti, monument de secol al XIV-lea, edificiu construit în stil gotic târziu.
Biserica de lemn din Tauti construita in anul 1822, cu hramul “Sfintilor Arhangheli” Mihail şi Gavriil.
Biserica parohiala românească din Floresti "Sfantul Dumitru",, ridicată intre anii 1830-1834 pe cheltuiala integrala a canonicului professor Dumitru Căian-Tânărul.