Primele scoli au aparut in jurul si sub conducerea bisericii, din nevoia de a-si asigura aceasta preotii si dascalii necesari la oficierea cultului divin. Acest fapt este general in istoria omenirii.
Si in Floresti, localitate atat de veche, cu o populatie romaneasca numeroasa, este sigur ca a existat o scoala bisericeasca cu un numar restrans de elevi, viitori dascali de strana si unii dintre ei, preoti.
Acest lucru il afirmam si despre existenta scolii maghiare din Floresti, care a existat in prima sa forma ca o scoala parohiala cu mult timp inainte de anul 1820, cand exista primul document pastrat despre atestarea ei.
In Floresti trebuie sa amintim insa si despre existenta unei scoli germane pentru colonistii sasi de aici, atestata documentar in 5 iulie 1676, care avea ca invatator pe Adam Wienner.
Intre cele peste 380 de scoli romanesti infiintate si reorganizate de directorul national al scolilor din Transilvania, Gheorghe Sincai, este si scoala din Floresti. Prin decretul directorial din 25 decembrie 1787, ia fiinta si aici prima scoala sistematica sateasca de limba romana.
Astazi, invatamintul este reprezentat prin 2 scoli cu clasele I-VIII in satele Floresti si Luna de sus si clasele I-IV in satul Tauti.